Földgáz
Utolsó módosítás: 0001.01.01
       

A földgázszolgáltatói tevékenységet az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonában álló NKM Földgázszolgáltató Zrt. látja el.

Az állami tulajdonban lévő társaság rendelkezik a szükséges gázforrásokkal, széleskörű egyetemes szolgáltatói tapasztalatai alapján megfelelő színvonalon biztosítja a földgázellátást ügyfelei számára.

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatása 2015. április 1-jétől az ország teljes területén elérhető a fogyasztók számára.

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. korábbi 800 ezer ügyfelén kívül 2015. augusztus 1-jétől a Magyar Telekom közel 60 ezer, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölő határozata alapján 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. 600 ezer illetve 2016 október 1-jétől a Tigáz Zrt. 1,2 millió fogyasztóját sikeresen átvette, amelynek eredményeként a vállalatcsoport a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként jelenleg több, mint 3,4 millió fogyasztó folyamatos földgázellátását biztosítja.

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója 2015. szeptember 29-én vásárolta meg a GDF International S.A. többségi részvénycsomagját, amely 2016. december 30-ával beolvadt a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójába.

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójáról további információt a vállalat weboldalán olvashat.