A nemzeti közműszolgáltatóhoz tartozó FŐGÁZ készen áll további 1,2 millió földgázfelhasználó ellátására
Utolsó módosítás: 2015.06.12

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ felkészült a TIGÁZ mintegy 1,2 millió fogyasztójának átvételére is. Az elmúlt időszakban három társaság is kérte földgázszolgáltatói engedélye visszavonását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól, így szükségessé vált a felhasználóik további ellátásának biztosítása. A MEKH néhány hete a FŐGÁZ-t jelölte ki az E.ON és a GDF SUEZ földgáz egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak ellátására. A FŐGÁZ készen áll mindhárom szolgáltató lakossági fogyasztóinak átvételére, a földgázellátás fennakadásmentes biztosítására az egész országban, így a társaság egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfeleinek száma a jelenlegi 800 ezerről akár 3,3 millióra bővülhet a közeljövőben.

„A közeljövőben a FŐGÁZ láthat el minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező földgázfogyasztót, ezzel az ENKSZ-hez tartozó társaság biztosíthatja a lakosság egészének a kiemelkedő színvonalú földgázellátást. Az ENKSZ mindemellett megkezdte a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-üzletágának felépítését is. Az áramüzletág kialakításával a nemzeti közműszolgáltatást választók számára a jövőben érezhetővé válik a szolgáltatások összehangolásában rejlő szinergiák eredménye és a rezsicsökkentés hosszú távú fenntartása” – mondta Horváth Péter, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó FŐGÁZ készen áll, hogy elláthassa a TIGÁZ Zrt. lakossági földgázfelhasználóit azok teljes ellátási területén, miután a társaság egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kérte. Az ENKSZ-hez tartozó FŐGÁZ gázszolgáltatói tevékenységének országos kiterjesztésével, a MEKH döntése esetén a FŐGÁZ lehet teljes Magyarország egyedüli egyetemes szolgáltatója. Az új szolgáltató kiválasztását követően az átadás-átvétel hónapokat vesz igénybe.

„Az egyetemes szolgáltatási tevékenység országos kiterjesztése jelentős szakmai előrelépés a FŐGÁZ működésében, társaságunk az elmúlt időszakban kellőképpen felkészült az új fogyasztók ellátására. Szakértelmünk és tapasztalatunk alapján magas színvonalon tudjuk biztosítani a folyamatos gázellátást új ügyfeleink számára” – emelte ki dr. Laczó Sándor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.